Når man virkelig har brug for hjælp til at komme videre med lektierne

Lektierne laver desværre aldrig sig selv

Så hvis man ikke er superdygtig eller har svært ved at koncentrere sig i længere tid af gangen så er Lektiehjælp måske den helt rigtige løsning.
Der findes enormt mange forskellige former for lektiehjælp, for eksempel er der både hjemmeundervisning og privatundervisning som måder man kan få lektiehjælp.
Privatundervisning betyder at man får undervisning alene uden andre elever. Det kan foregå på skoler eller på cafeer eller i en lektieklub. Hjemmeundervisning betyder at lektiehjælperen kommer hjem på ens bopæl og underviser alene og hjælper med problemerne. Det er især smart hvis man har fysiske og praktiske problemer med at komme nemt ud af sit hus. Hjemmeundervisning kan derfor anbefales til folk med fysiske handicap eller andre lidelser der gør det svært at komme frem til bestemte bygninger og aftaler.

Mange har svært ved lektierne, men det betyder ikke at man er dum. Intelligens og lektier hænger dog sammen, for studier har vist, at hvis man både læser lektier, skriver ned og læser dem højt, så bliver man automatisk klogere. Men at komme i gang med lektierne, det udtrykker ikke intelligens. Det udtrykker evnen til selvdiciplin og koncentration, og i disse tider hvor der findes så mange andre hyggelige fristelser i form af fjernsyn og internet, så kan det være svært at få sat tid af til de nødvendige men kedelige lektier. Så måske var det ikke nogen dårlig idé at bruge en privatunderviser til at få hul på mængden af lektier. Den dårlige samvittighed der følger hvis man kommer bagud med lektierne slipper man så for. Og dårlig samvittighed kan sætte sig og blive til en rigtig dum mavepine. Derfor kan det klart anbefales hvis man har svært ved lektierne, at få fat en i dygtig privat lektiehjælper.