Har du det rigtige udstyr i orden?

Hvis man som mand har oplevet en kraftig skægvækst, og at man ikke har udseendet eller arbejdet til at kunne bære skæg, så skal dette selfølgelig væk på en eller anden måde. Dette kan gøres på mange måder, men det mest brugte valg er helt sikkert en normal barbering hvor man kan fjerne alt skægget. Det skal dog nævnes at i nogen lande, der er det skik at have et stort og flot skæg, og man har samtidig udviklet en tradition for skæg kaldet “Movember”, hvor man i November måned skal lade sit skæg gro, for at vise ens støtte til prostata kræft, som mange mænd er udsat for. Movember er der til gengæld kun en gang om året, så i de resterende måneder, der er der mange mænd som gerne vil slippe for skægget.


Dette kan blandt andet gøres hos en barber. I flere af de store byer i Danmark findes der nogle gode gamle barbershops, stort set ligesom man ser dem i gamle amerikanske film, hvor man kan sætte sig i en “man-only zone”, og få sig en barbering og/eller klipning. I Århus kan man eksempelvis få sig et årskort hos en barber, således at man kan blive barberet så tit man har lyst til.

Er der ikke et billigere alternativ når det stadigvæk skal se godt ud?

Der er en anden løsning, det kræver dog at man har et ordentlig Barbersæt, med dertilhørende Barbergrej. Dette Barbersæt skal selvfølgelig som det mindste indeholde en god Barberskraber. Ud over en Barberskraber, så ville det være fordelagtigt at anskaffe sig andet Barbergrej, såsom barberskum og/eller after shave. Barberskum gør huden mere medgørlig, og giver i sidste ende et bedre resultat i ens barbering, samtidig med at det er mere skånsomt for huden. After shave gør huden blødere efter en barbering.


Når man skal have en Barberskraver, så skal det selvfølgelig være en skarp og god skraber. Med fordel, så vil den Barberskraber som man tilkøber sig også kunne udskifte sine knive, således at man bare skal købe nye knive når de er blevet sløve.