Er det på tide at skift over til e cigaretten?

Hvordan virker en e cigaret?

De kommer frem flere og flere steder. De er ikke under de samme regler som cigaretter i forhold til ryge loven. Det er selvfølgelig e cigaret der er tale om, ecigaret. Men hvordan virker de egentlig, og er det farlige? Det er to gode spørgsmål som flere nok har spurgt sig selv om, men muligvis ikke fundet svar endnu. Så her kommer der et delvist svar på disse spørgsmål.

En e cigaret består hovedsageligt af fire elementer. Der er et batteri, heraf navnet e cigaret, fordi den kører på elektricitet. Der er et varmelegeme, der er noget væske med en form for smag, og til sidst er der mundstykket. Det fungere på den måde at batteriet levere strøm til varmelegemet. Varmelegemet varmer den smagfulde væske op til en temperatur hvor det begynder at fordampe.

Nu er der altså en røg lignende damp inde i e cigaret, og den kan man så inhalere gennem mundstykket på elektronisk cigaret. Man på den måde lidt den samme oplevelse af at inhalere røg, som når man ryger en normal tobaks cigaret. Det var svar på det første spørgsmål en elektronisk cigaret.

Spørgsmålet om en elektronisk cigaret er mindre farlig end normale tobaks cigaretter, kan være lidt mere indviklet at svære på. Der er vist ingen tvivl om at det for passive rygere er meget mere behageligt, at være passiv ryger ved folk der ryger e cigaretter. Og det menes også at der mindre skadeligt. Derudover kan man sige for selve rygeren er e cigaretten en rigtig god måde at trappe ned på.

For det menes at den elektronisk engangs cigaret er mindre skadelig end tobaks cigaretter. Og da engangs cigaretterne kan fås med forskellige mængder nikotin, kan det være nemmere at trappe ned, da man kan gøre det i små skridt. Til sidst ender man måske med at det bare er ren damp man inhalere, og det burde ikke være farligt på nogen måde.