Den sidste afsked skal være en smuk begivenhed

Den sidste afsked skal være en smuk begivenhed

Der følger mange svære beslutninger med når en af de nærmeste i sin familie dør. Det kan være et stort ansvar som ligger på dine skuldre. En begravelse skal netop være en smuk begivenhed som tager afsked med din nærmeste, men det er også en opgave som skal løses på bedste vis og med bedemænd som har tanke og respekt omkring den enkelte sag.

En bedemand i København har gjort særligt meget for at oplevelsen for pårørende bliver så god som muligt i sådan en svær situation, derfor er der heller ikke nogen dyre overraskelser efter begravelsen. Dk-bedemand.dk har lavet en rigtig fin liste over de ting, som du skal være opmærksomme på når du skal arrangere en begravelse. Der kan nemlig være mange ting som man skal have styr på. Du finder både oplysninger omkring de ting du skal klare inden mødet med DK begravelse, men også oplysninger omkring selve mødet, og hvad der vil ske efterfølgende. Punkerne er alle sammen gode at reflektere over, når du skal mødes med en bedemand og arrangere bisættelsen, og den giver også en indikation om, hvordan mødet forløber.

Her kan der f.eks. være snak om hvad den afdøde skal have på i kisten, om der skal ligge personlige minder i kisten og om man ønsker gravsted eller urnegrav. Derudover skal man medbringe dåbs/navneattest og evt. vielsesattest i forbindelse med dødsfaldet.

Vil du gerne have et overordnet overblik over priserne for bisættelse og begravelse, har DK begravelse lavet en liste over hvad du får for de forskellige priser. Herunder vil der stå lidt mere om f.eks. at bedemanden hjælper med at udfylde dokumenter, de anmelder dødsfaldet i sognet og ansøger kommunen om begravelseshjælp. Derudover afhenter de den afdøde og lægger den afdøde i kisten. Hertil kan man få en kiste med polstring og ligklæder eller klassisk urne.

Mangler du flere oplysninger om bestilling af bedemand, kan du finde dem på hjemmesiden dk-begravelse.dk.