De første mennesker i rummet

De første mennesker i rummet var de russiske kosmonauter Yuri Gagarin og Alexei Leonov. De blev efterfulgt af de amerikanske astronauter Neil Armstrong og Buzz Aldrin. Den første kvinde i rummet var den sovjetiske kosmonaut Valentina Tereshkova.

Siden Yuri Gagarins første bemandede rumflyvning i 1961 har folk drømt om at sætte deres fødder på en anden verden. I 1969 gjorde de amerikanske astronauter Neil Armstrong og Edwin “Buzz” Aldrin denne drøm til virkelighed, da de blev de første mennesker til at gå på månen. Siden da har mange andre modige mænd og kvinder fulgt i deres fodspor, der vover sig ud i det store ukendte rum.

I dag arbejder mennesker fra hele verden sammen om at udforske vores solsystem og videre ud i rummet. Vi fortsætter med at flytte grænserne for, hvad der er muligt, og en dag finder vi måske endda en anden planet, som vi kan kalde hjem. Hvem ved, hvad fremtiden for udforskning af rummet vil bringe? En ting er dog sikkert: Der er ikke længere grænser for, hvor langt man kan gå.